Analóg HD kamerák

Hagyományos biztonsági megfigyelésről beszélünk, amikor analóg kamerák kerülnek kiépítésre a helyszínen. Ebben az esetben a kamerák és a rögzítőegység között egy koax, vagy UTP kábelen keresztül analóg módon történik a videojel továbbítás. Webáruházunk több gyártó termékeit felsorakoztatja, ezek közé tartozik a Hikvision, a Dahua és a Grundig is.


123termék 19
123termék 19

Full HD biztonsági kamerák analóg és IP rendszerekhez

A biztonsági rendszerek piacán az elmúlt években robbanásszerű fejlődés történt, ahol a Full HD biztonsági kamerák egyre inkább átveszik a helyet a régebbi, rosszabb felbontású egységektől. Bár a Full HD képesség először az IP kamera termékek számára volt elérhető, a Dahua 2012-es fejlesztésével ez a felbontás elérhetővé vált a CCTV kamera rendszereknél is. Az analóg biztonsági kamerák esetében ma már többféle szabvány támogatja az 1080P-s felbontást, legyen szó AHD, TVI vagy CVI eszközökről.

 

Mit jelent a Full HD?

A Full HD az 1980x1080 pixeles felbontást jelenti, melynek köszönhetően mindegy egyes kép a két érték szorzatának megfelelő, 2073600 pixelből épül fel. Ez már lehetővé teszi, hogy korábban sohasem látott minőség jelenjen a biztonsági kamera felhasználásakor,  éles képpel és kiváló részletességgel. Egy ilyen rendszer alkalmas arra, hogy akár az illetéktelen behatolók arcképét, akár a közlekedésre használt rendszámot is tökéletesen rögzítsük.

 Amennyiben a kamerák képét asztali DVR rögzítő tárolja, ott ügyelni kell arra, hogy ez az eszköz is képes legyen kezelni a Full HD minőségben érkező adatfolyamot. Ellenkező esetben bár a megfigyelő kamera jó minőségű videót továbbít, a rögzítőről visszaolvasva már romlik a kép részletgazdagsága vagy élessége.

Szűrés
Termék státusza
Gyártó
Zoom
Vandálbiztos kivitel
Kültéri kivitel
Lencse
Felbontás
 (MP)
2 MP - 8 MP
Látószög
 (mm)
60 mm - 108 mm