Hálózati rögzítők (NVR)

Az IP kamerákhoz kifejlesztett hálózati videórögzítők segítségével számítógéphez való kapcsolódás nélkül is lehetséges az IP kamerahálózatokról érkező videójelek tárolása. Az NVR rögzítők az IP kamera által digitalizált videó-adatfolyam képeit tárolják. Az NVR, XVR és wifis rögzítők rendkívüli előnye, hogy a felvételek interneten keresztül akár okostelefonon is megtekinthetők. Kínálatunkban többek között Hikvision, Dahua és Grundig hálózati rögzítőket is talál.


87termék 19
87termék 19

Rögzítő egység

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen rögzítőt válasszunk. Szerencsére a jelenleg elérhető készülékek közül már nem nagyon lehet mellé nyúlni, de azért néhány szempontot érdemes figyelembe venni. A rögzítőket két (három) alapcsoportba foglalhatjuk, de azért van átjárást lehetőség is.

NVRNetwork Video Recorder – kizárólag IP kamerák fogadására alkalmas hálózati rögzítő. Itt nincs lehetőségünk analóg kamerák fogadására

DVRDigital Video Recorder – analóg kamerák fogadására használt készülék. Jellemzően a több formátumú

Hibrid DVR Hybrid Digital Video Recorder – analóg, analóg HD és IP kamerák fogadására alkalmas rögzítők

A rögzítő kiválasztásakor alapesetben figyelembe kell vegyük, hogy

  • hány csatornát szeretnénk használni, szeretnénk-e később bővíteni
  • mekkora felbontásban szeretnénk rögzíteni
  • milyen kamerákat használunk majd (IP/analóg vagy mindkettő, felbontások, másodpercenkénti képszám (fps), IP-nél szükséges sávszélesség)
  • riasztási ki és bemenetek száma
  • szeretnénk-e vezérlést (PTZ)
  • szükséges intelligens analitikák használata
  • távoli tápellátás támogatása (IP-nél PoE, THD-nél PoC)
  • normál tárolás vagy redundáns, időtartam meghatározás (jogszabály figyelembe vétele)
  • külső monitor kimenetek száma, formátuma

A fenti felsorolás nem teljes, ebből következik, hogy rendkívül sokféle funkciót kell figyelembe venni. Szerencsére a példánkhoz nem kell túlságosan bonyolítani a dolgot. 4db 2 megapixeles turboHD kamerát szeretnénk rögzíteni, kb 3 napra visszamenőleg, nincs szükség dupla biztonsági tárolásra, távolról vagy számítógépről történik a visszajátszás, mozgásérzékelésről szeretnénk e-mail és push üzenetet.

Szűrés
Termék státusza
Gyártó
I/O kimenet
PTZ
Max rögzíthető csatornák száma