Analóg HD rögzítők (DVR)

A DVR rögzítő a Digital Video Recorder kifejezésből ered, és már nagyjából 20 éve velünk van. Persze azóta folyamatosan fejlődik, de máig kikerülhetetlen mérföldkő a digitális video jelek kezelésénél. A DVR technológia során a kamerarendszer analóg jelet küld a rögzítő felé, mely gondoskodik annak feldolgozásáról, tömörítéséről és digitális tárolásáról. Számos gyártó eszközét megtalálja a kínálatunkban, többek között Hikvision, Dahua és Grundig termékeket is.


50termék 19
50termék 19

Rögzítő egység

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen rögzítőt válasszunk. Szerencsére a jelenleg elérhető készülékek közül már nem nagyon lehet mellé nyúlni, de azért néhány szempontot érdemes figyelembe venni. A rögzítőket két (három) alapcsoportba foglalhatjuk, de azért van átjárást lehetőség is.

NVRNetwork Video Recorder – kizárólag IP kamerák fogadására alkalmas hálózati rögzítő. Itt nincs lehetőségünk analóg kamerák fogadására

DVRDigital Video Recorder – analóg kamerák fogadására használt készülék. Jellemzően a több formátumú

Hibrid DVR Hybrid Digital Video Recorder – analóg, analóg HD és IP kamerák fogadására alkalmas rögzítők

A rögzítő kiválasztásakor alapesetben figyelembe kell vegyük, hogy

  • hány csatornát szeretnénk használni, szeretnénk-e később bővíteni
  • mekkora felbontásban szeretnénk rögzíteni
  • milyen kamerákat használunk majd (IP/analóg vagy mindkettő, felbontások, másodpercenkénti képszám (fps), IP-nél szükséges sávszélesség)
  • riasztási ki és bemenetek száma
  • szeretnénk-e vezérlést (PTZ)
  • szükséges intelligens analitikák használata
  • távoli tápellátás támogatása (IP-nél PoE, THD-nél PoC)
  • normál tárolás vagy redundáns, időtartam meghatározás (jogszabály figyelembe vétele)
  • külső monitor kimenetek száma, formátuma

A fenti felsorolás nem teljes, ebből következik, hogy rendkívül sokféle funkciót kell figyelembe venni. Szerencsére a példánkhoz nem kell túlságosan bonyolítani a dolgot. 4db 2 megapixeles turboHD kamerát szeretnénk rögzíteni, kb 3 napra visszamenőleg, nincs szükség dupla biztonsági tárolásra, távolról vagy számítógépről történik a visszajátszás, mozgásérzékelésről szeretnénk e-mail és push üzenetet.

Szűrés
Termék státusza
Gyártó
Max rögzíthető csatornák száma